Email: dora.prangadzhiyska@gmail.com | Тел: 0888 331 173

За мен

Неорайхиански аналитичен психотерапевт съм, магистър по педагогика и психология. Преподавател по Динамична психология в Българския Институт по Неорайхианска аналитична психотерапия. Занимавам се с индивидуална и групова психотерапия. Водя множество лекции, семинари и психотерапевтични работилници на различни теми. Специалист съм в работата с осиновени хора и родители, осиновили деца. Автор съм на книгите „Благодаря ти, мамо! Пътят на осиновения от гнева до прошката“ и „Не за всичко са виновни родителите ни“.

През 2018 г. съм номинирана за „Златна ябълка“ за принос към правата и благосъстоянието на децата в България, връчвана от „Национална мрежа за децата“. През 2019 г. получавам награда на Mila.bg и в. „24 часа“ „Вдъхновителки на годината“.

Аз съм един неуморен пътешественик, който кръстосва безкрая ту към себе си, ту към другите, ту към Вселената и обратно…Непрекъснато се търся и всяка моя нова среща с мен ме убеждава в това, колко огромен потенциал има всеки от нас и че единственото условие да го открием и развием е вътрешната ни смелост и убеденост, че АЗ МОГА. В това пътуване срещам  много и различни души – ту изплашени, ту объркани, ту невярващи си, но винаги чисти и истински.

Огромното щастие от това, което работя е, че виждам хората открити – без роли, без маски, без претенции и общувам с онова дете, което живее във всеки един от нас, макар и често забравили за него. Това, което правя е да държа ръката на това дете дотогава, докато разбере, че падането не е толкова страшно и че да се научи да ходи му е необходима смелост и увереност.

 

 

Top