Email: dora.prangadzhiyska@gmail.com | Тел: 0888 331 173

Мъжкото и Женското начало в мен 21 октомври – 23 октомври

Мъжкото и Женското начало в мен 21 октомври – 23 октомври

Случаят „А”
ТОЙ усети тъгата. Тя беше толкова мощна, че все едно нещо в него се разкъса. Усети я на физическо ниво, с всяка клетка на тялото си. Усети я в гърдите си, в дишането, в пулсирането си. Лицето му, обаче остана безизразно. Не позволи на нищо да издаде колко много го боли. Знаеше, че Мъжете никога не плачат! Знаеше, че Няма право да показва слабостта си или да се подава на моментна нестабилност, която умее много добре да контролира. Не, няма нужда от подкрепа, няма нужда от съчувствие, няма нужда от прегръдка. Той знаеше, че е силен мъж, знаеше, че може да се справи сам…”

Случаят „В”
ТЯ седеше на канапето и излъчваше хладна увереност. Всеки един намек за раждаща се емоция парираше хладнокръвно, сякаш е правено милион пъти. „Аз съм силна жена! Справям се във всякакви ситуации и нямам нужда от помощ. Постигам целите си. Оцелявам в света на мъжете. Не разбирам обаче защо попадам на слабохарактерни партньори! Сякяш ги привличам като магнит. Консуматори и неудачници! Уморих се да бъда мъжа във връзката! Уморих се да се грижа за всичко и всички! Искам да ме приемат като жена. Искам да се погрижат за мен…”

Случаят „С”
ТОЙ седеше свит в ъгъла на дивана като виновно дете. 72 годишната му майка го чакаше отвън, недоволна от това, че не й дадох възможност да ми каже защо страда синът й. Животът му беше сринат. Съпругата му го беше напуснала след поредното му оставане без работа. Беше взела децата, наричайки го загубеняк и мамино синче. Банката щеше да му вземе апартамента и единственото сигурно за него място беше при майка му. Не знаеше какво да прави нито със себе си, нито с разпадащото се семейство , нито с живота си. Сякаш очакваше да му дам формула, която да го измъкне от депресията…

Случаят „D”
ТЯ се беше свила като пашкул. Живееше с партньор, който я унижаваше и потискаше. Унижаваха я в работата. Унижаваха я родителите й, унижаваха я съседите, дори децата й я унижаваха, отнасяйки се по нейните думи „като с преоценена стока”. Тялото й беше напомпано от задържан гняв, като бомба, която сякаш ей сега ще експлодира. Лицето й беше червено, непрекъснато гризеше устните и ръцете си. Говореше тихо и плахо, сякаш очакваше ей сега да й се разкрещя. Тя знаеше, че не е щастлива, но също така знаеше, че не може нищо да промени, че не може да се справи сама и че сигурно това е съдбата й.

Това са четири измислени истории, но сигурна съм всеки от нас е попадал на подобни. Защо властният мъж нерядко привлича слаби жени, а пасивният властни? Защо силната жена трудно задържа мъжете в живота си, а слабата често е в ролята на жертва? Къде е причината – в съдбата, във външните обстоятелства или в другите хора? Задаваме ли си въпроса какъв е моят личен принас за случващото се? Защо попадам в сходни ситуации и привличам определен тип партньори? Кои са грешките ми, дефицитите ми, ненаучените житейски уроци?

В природата всичко е баланс. За да има ден преди това има нощ, за да има раждане има смърт, за да има изгрев, преди това е имало залез. Думата Космос означава ред. Вселенска хармония и равновесие, които предопределят съществуването ни. Човекът обаче е способен да наруши това равновесие. Характеровите травми, посланията, които ни дават родителите, обществените норми и културални особености често ни вадят от този съвършен ред, благодарение на който милиони години съществува светът. Част от цялото това единство е и мъжкото и женското начало във веки от нас. Мъжкият полюс, носител на рационалност, инициативност, проникване, борбеност, отстояване… и женското начало – полюсът, на спокойствие, нежност, интуиция, творчество, приемане…
Анимус и Анима, мъжко и женско са във всеки от нас, но често остават потиснати, харчейки страшно много енергия, за да заглушим едно от двете. Проектираме липсите им в другите и по този начин запълваме празнотите в себе си.

В този уъркшоп ви предлагаме да срещнем тези два аспекта, всеки от нас да открие посланията отправени от вътрешния ни мъж и вътрешна ни жена и да ги помири в себе си.

Пътят към нашата цялост е пътя към здравето.

Водещи: Орлин Баев и Дора Прангаджийска

Място: Хотел „Алегра” Велинград. Хотелът разполага със страхотен СПА център, който през нощта е на наше разположение.
http://www.alegra-bg.com/index.html

Цени – 300 лв.в двойна стая.
В цената са включени две нощувки, храна, ползване на СПА комплекса, вниманието и уменията на двама терапевти.

21 октомври – 23 октомври от 11:00 на 21 октомври до 14:00 на 23 октомври

Тръгване: 21.10 от офисите ни – Орлин – София, „Коломан“ 1, комплекс „Славия“, Дора – ул. Чумерна 3

За контакти:
Ренета Цветкова 0897 338717
Дора Прангаджийска 0895 492955
Орлин Баев 0887 114646

Skills needed:
Categories:
Workshops

Related projects

Top