Email: dora.prangadzhiyska@gmail.com | Тел: 0888 331 173

Прошката

Прошката

Тридневен уъркшоп, в който ще работим върху умението да прощаваме.

След изключително силната февруарска работилница за Любовта, естествено се роди темата за Прошката.

Животът нерядко ни праща ситуации, в които преживяваме обида, гняв, наранявани сме, понякога незаслужено или неочаквано. Наранявани сме дори когато сме били най-уязвими, когато сме отваряли с доверие сърцето си към другия, било то партньор, родител, роднина, приятел… Тези рани понякога са толкова дълбоки, толкова силни че споменът за тях, съзнателен или не, променя начина по който живеем. Ставаме мнителни в следващи срещи, стоим твърде дълго в гнева и обидата, обслужваме наранената гордост и потъпканото достойнство. Настройваме се реваншистки или приемаме ролята на жертва. Започваме да храним Егото си и се гордеем с това. Близките ни и обществото често го толерират. На никого, предполагам не са чужди фразите „Не падай по гръб!“, „Тъпкано ще му го върна!“, „Заслужава да страда така, както страдах аз!“…

Понякога твърде дълго оставаме в тези състояния. А те разболяват, отдалечават ни от божествената частица вътре в нас, лишаваме душата, която няма нужда да отмъщава, а да бъде обичана.

Да, труден и продължителен е пътят до прошката. Гневът е част от него, но дългото му обслужване разболява.

Прошката възстановява хармонията в нас. Дава възможност да погледнем на ситуацията и живота въобще с други очи и дори да благодарим за това, което ни се е случило. Да се разделим с реваншизма и обидата и да се опитаме да открием на какво ни учи това, което толкова много ни е наранило. Да дадем прошка на себе си и на другия и да продължим напред – по-осъзнати, по-зрели, до пораснали.

В работилницата ще използваме методите на психотелесната терапия, дишане, телесни практики, работа със сянката и анализ.

Водещи: Орлин Баев и Дора Прангаджийска

Тел за въпроси записване:
0897 338717 – Ренета Ангелова
0895 492955 – Дора Прангаджийска

Цена на целия уъркшоп:
320 лв. за записвания до 10.04
360 лв за записвания след 10.04
Еднинично настаняване – 400 лв.

Повече за работилниците като форма на психотерапевтична работа и средство за личностно развитие може да откриете на сайтовете ни

http://orlinbaev.blogspot.bg/p/blog-page_27.html

Skills needed:
Categories:
Workshops

Related projects

Top